Ontdek België

België

Ontdek de mooiste plekjes dicht bij huis.

#reizenincoronatijden

Eten

Een daguitstap is niet compleet zonder een lekker hapje of drankje. 

Voorbereiding

Leestips voor de ideale reisgidsen die je wegwijs maken in eigen land of onze buurlanden.

Eens iets anders dan een hotel of klassiek huurhuis? Wij geven tips voor out-of-the-box logeeradresjes.

 Onze tips voor de beste reisgidsen 

Het ziet er naar uit dat we deze zomer geen verre reizen zullen ondernemen. Maak van de nood een deugd en ontdek de leukste plekken in eigen land. Wij maakten een selectie van de beste reisgidsen om je trip voor te bereiden.

Noordzee

Als je houdt van een laidback surf-sfeertje maar niet per se hoeft te surfen, voor als je houdt van brede stranden, zand tussen je tenen en een frisse wind door je haar. Alleen de allerleukste plekken langs de kust staan in het boek. Van watersportstranden, stille duinen tot gezellige dorpen én de perfecte plekjes waar je goed met kinderen naar toe kunt. De adressen  zijn vaak kleinschalig en altijd gerund met het hart.

City trips dichtbij

Op zoek naar de hipste adresjes voor eten en shoppen? Dan is deze gids wat je zoekt! Gent, Leuven, Antwerpen, Brussel, Brugge en ook een aantal Nederlandse steden komen aan bod.

Eten

Een daguitstap is pas compleet als je ook iets lekkers hebt gegeten of gedronken. Een picnic in de natuur, een plaatselijk biertje op een gezellig terras of een hip restaurant? Wij geven je tips.

 Logeren

Origineel logeren in eigen land? Dat kan! Een boot, een boerderij of een eigen luxe welness. Voor elk wat wils in België. Het wordt in elk geval een verblijf met geweldige herinneringen. 

Logeren op een boot

Namen: logeren op de Maas voor koppels

Het Péniche d’hôtes MS Elisabeth ligt op ongeveer 7 minuten lopen van het centrum van Namen. Dit botel biedt kamers met een houten interieur en een eigen badkamer. De Citadel van Namen bevindt zich 50 meter verderop.

Alle lichte kamers van dit botel hebben 1 of 2 grote ramen met uitzicht op de rivier. De wit betegelde badkamer is voorzien van een bad of een douche. Elke kamer is voorzien van airconditioning.

Indien alle vier hutten bezet zijn, wordt een à-la-cartediner aangeboden in de salon, die uitzicht biedt op de Maas. Er zijn diverse heerlijke drankjes zijn verkrijgbaar.

Bij het Péniche d’hôtes MS Elisabeth kunt u een gratis fiets lenen om de stad te verkennen. De accommodatie kan ook wandel- en fietstochten organiseren.

Het treinstation van Namen is gelegen op iets meer dan 1 km afstand. U wandelt in 6 minuten naar het Belfort van Namen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De snelweg E411 is met de auto in 6 minuten te bereiken.

Dit verblijf is ideaal voor koppels die van een romantisch tripje in eigen land willen genieten.

Namen: logeren op de Maas met het hele gezin of vrienden

En hele boot voor jezelf met zicht op de Citadelle in Namen? Dat kan op de “Arcadia – Péniche de Standing à Namur avec vue sur la Citadelle“. 

Met 3 slaapkamers en een eigen keuken is er plaats genoeg voor het hele gezin en om er met vrienden op uit te trekken. De badkamer zal je wel moeten delen met z’n allen. 

De accommodatie in Namen biedt gratis WiFi en natuurlijk uitzicht op het water. De boot heeft een Blu-ray-speler, een keuken met een vaatwasser, een magnetron en een koelkast, een woonkamer met een zithoek en een eethoek, 3 slaapkamers en 1 badkamer met een douche en een bad. Er zijn ook een flatscreen-tv met satellietzenders en een dvd-speler aanwezig. Je kan er met 8 personen overnachten.

In de omgeving kunt u onder andere fietsen, vissen en kanoën.

Gasten beoordelen dit verblijf met maar liefst 9,6/10. Deze modern ingerichte logeerboot is dus een aanrader voor een origineel verblijf in Namen. 

Florida Keys

Florida Keys

When it’s hot please dress for the body you have not the body you want. 

Ontdekken

Er is ontzetten veel te doen op de Keys. Genieten van de natuur, snorkelen, kajakken….

Slapen

Onze vaste adressen op de Florida Keys ontdek je hier

Eten

Heerlijke Caraïbische keuken op de Keys. Zeevruchten, verse vis, rijst, fruit,…

 Slapen

Als je de eerste keer naar de Keys reist dan wil je waarschijnlijk helemaal doorreizen tot het puntje, dat is Key West. Terwijl je rondtrekt ontdek je dan welke key (welke eiland) je het leukst vindt en daar keer je dan volgende keer terug.

Islamorada

Na vele reizen naar de Keys kiezen we er steeds voor om terug te keren naar Islamorada. We vinden de centrale ligging handig om verschillende uitstapjes te maken, zowel richting upper  Keys (terug richting Miami) als richting lower Keys (richting Key West). Bovendien is het rustig genoeg maar toch nog dicht genoeg bij een supermarkt. En het is vlakbij ons lievelingsrestaurant op de Keys: Morada Bay Beach. 

De plek waar wij het liefst verblijven op de Keys, op het eiland Islamorada, is de Islander Resort (Oceanside). Hoewel het vlakbij de Overseas Highway (Milemarker 82.1) ligt is het er toch rustig. Het is een zeer groot domein met een strandje, een eigen stijger en vooral veel vrije ruimte met picnic tafels en hangmatten. De kamers liggen allemaal op het gelijkvloers en zijn eigenlijk aaneengesloten huisje met een eigen overdekt terras én buitenterras. Er zijn twee zwembaden en twee bubbelbaden in het hotel. De sfeer is ontspannen en omdat het domein zo groot is heb je nooit het gevoel dat het té vol of té druk is. Je parkeert makkelijk voor de deur van je huisje. Bij het strand is er ook een hutje waar je kayaks, waterfietsen en fietsen kan huren. Voor de meer avontuurlijke waterratten zijn er ook catamarans te huur. Door de bouw van het resort rijden er geen auto’s aan de achterzijde van de huisjes en richting zwembad/strand. Je kan er dus naar hartelust de kinderen veilig laten rondlopen. 

Eten

Het eten op de Keys is heerlijk. Er wordt veel verse plaatselijke vis geserveerd. De keuken is Cubaans-exotisch geïnspireerd. Net als de cocktails! Het bekendste gerecht is de heerlijke Key Lime Pie. Een zoete taart van plaatselijke citroenen.

 Ontdekken

Vanaf het begin tot het einde van de keys rijdt je op de Overseas highway. Alle keys, eilanden, zijn verbonden door bruggen. Om je makkelijker te oriënteren langsheen de highway wordt er gewerkt met Milemarker (afgekort MM). Deze staan aangeduid langs de kant van de highway en beginnen te tellen vanaf Key West. Hoe dichter bij Miami hoe hoger de Milemarker. Bij de meeste restaurants en bezienswaardigheden staat vermeld ter hoogte van welke Millemarker ze gelegen zijn. Dat is een stuk eenvoudiger dan huisnummers opsporen.

John Pennekamp Coral Reef State Park

Dit nationaal park, in de buurt van Key Largo aan MM 102,5 is een absolute aanrader. Je kan er makkelijk 1 à 2 dagen doorbrengen. Het allerbeste vonden wij om met een kajak door de mangroves te peddelen. Je kan alle materiaal inclusief zwemvest huren. Je krijgt een kaartje met de routes en je bepaalt zelf of je een kort of een langer tochtje doet. Heb je meer tijd dan kan je vanuit het State park een glass bottom boot, een boot met glazen bodem, nemen naar een koraalrif. Het is even varen tot aan de rif maar de visjes die je kan zien als de boot boven de koraalrif vaart lijken wel uit een film te komen. Leuk om te doen, zeker als de kids nog te klein zijn om te snorkelen maar toch graag naar de visjes kijken. Check wel vooraf in het winkeltje hoeveel wind er op zee is, de boot vaart eerst door de rustige mangroves (zie video) maar daarna nog een stuk op de oceaan. Bij veel wind op zee zou ik de tocht afraden, of toch pilletjes tegen zeeziekte voorzien. Verder kan je in het park ook aan het strandje zitten of aan één van de tafels je picknick opeten. Er is ook een winkeltje met leuke souvenirs. Alle info en prijzen kan je op hun website terugvinden. 

Bahia Honda State Park

Het Bahia Honda State Park ligt tussen MM 36 en 37. Aan de ene kant heb je een smal wit zandstrand met helderblauw ondiep water. Heerlijk voor kleine kinderen. Schaduw is er niet te vinden dus breng best een parasol mee. Je kan er pelikanen spotten die het water induiken om een vers visje te vangen. Aan de andere kant van het park ligt een oude spoorweg brug die niet meer in gebruik is. Daar is het strand minder mooi maar er zitten wel veel visjes in het water. Ideaal om te snorkelen. Je kan ook op de oude brug wandelen (ze is niet meer in gebruik) om mooie foto’s te maken van het panoramisch zicht.  Je betaalt een (laag) inkomgeld bij het binnenrijden van het park. Op hun website kan je de huidige inkomprijs vinden.

Dolphin Research Center

In het Dolphin Research Center worden dolfijnen opgevangen die niet meer in het wild kunnen worden vrijgelaten. Het welzijn van de dieren heeft hier voorrang dus als ze midden in een show de aandacht beu zijn, zwemmen ze gewoon weg naar een ander bassin waar het rustig is. Een groot contrast met de andere dolfijnparken. Er wordt hier ook veel onderzoek gedaan naar dolfijnen en er is heel veel aandacht voor de bescherming van dolfijnen, en wat je daar zelf aan kan doen. 

Los daarvan is het natuurlijk de grote droom van velen, om te zwemmen met dolfijnen of gewoon in het water zijn met een dolfijn. Dus als je budget het toelaat is dit zeker een topattractie voor jong én oud. Je kan kiezen uit verschillende programma’s. Ofwel echt ‘zwemmen’ met de dolfijnen, dat is zowat het duurste. Lijkt me ook niet geschikt voor kinderen, het water is (in april) ook nog wat frisjes en het is ook heel diep. Maar als je een goede zwemmer bent kan hier naast de dolfijn zwemmen of aan de vin hangen en je laten trekken door het water. Het programma ‘schilderen met dolfijnen’ is leuk om naar te kijken maar heeft verder niet veel om het lijf. Je mag gewoon je blad vasthouden en de dolfijn komt met een kwast langs. 

Wij kozen voor de ‘Family Dolphin Splash’, dat is een programma waarbij je tot je middel in het water staat, op een soort bankje onder water. De dolfijnen komen dan langs. Je kan ze aanraken en ook enkele trucjes met ze doen (die worden je vooraf aangeleerd). Heel leuk. Het is in kleine groepjes die samen de uitleg krijgen en je gaat per familie in het water. Nadien kan je de foto’s aankopen, want natuurlijk wil je zoveel mogelijk genieten en geen foto’s staan maken. Je kan nadien ook gaan kijken naar andere activiteiten, zonder dat je daaraan moet deelnemen. Breng een picknick mee of koop ter plaatse iets om te eten en je kan hier gerust een dagje doorbrengen. 

Het Dolphin Research Center ligt op Grassy Key aan MM 59. Om teleurstelling te vermijden kan je de gekozen activiteiten best nog voor je vertrek reserveren. Sommige zijn al heel snel volzet! De prijzen en reservaties kan je op hun website zien. 

Key West

Key West is beroemd om zijn prachtige zonsondergang. Er zijn verschillende plekken waar je van een prachtige zonsondergang kan genieten. Bovenstaande foto is genomen vanuit Fort Zachary Taylor, helemaal op het puntje van Key West. 

In de stad heb je veel (toeristische) winkeltjes waar je bedrukte t-shirts, petjes en slippers kan kopen. Veel restaurantjes en bars, vaak met live muziek. De drukte van de stad staat in contrast met de rust op de rest van de Florida Keys.

De bekende schrijver Ernest Hemingway verbleef graag in Key West. Je kan zijn huis gaan bekijken, het is nu een museum. Verder is er in Key West ook een vlindertuin. Het is voordeliger om beide toegangstickets samen te boeken. 

 Voorbereiding

De reisgidsen van ‘Moon’ zijn altijd een aanrader. Ze zijn in het engels. Geschreven door locals met heel veel leuke tips voor kleinere, minder toeristische, plekjes. Recent verscheen er een Moon Guide voor Zuid Florida & de Keys.

Nog vragen? Reageer via onderstaand formulier en we proberen binnen de week te antwoorden.

New York

New York

“The city seen from the Queensboro Bridge is always the city seen for the first time, in its first wild promise of all the mystery and the beauty in the world.”


― F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby

New York is niet goedkoop maar als je net buiten Manhattan logeert kan je flink besparen.

Voor elk wat wil in New York. Of je nu voor bio, Italiaans, veggie of Amerikaans kiest.

Er valt heel wat te ontdekken in New York. Musea, shoppen of gewoon de sfeer opsnuiven. 

Slapen

Hoewel New York op de kaart klein lijkt is het een ontzettend uitgebreid gebied. New York bestaat uit 5 wijken of boroughs.

Manhattan is de meest toeristische en dus ook duurste wijk om te slapen. Elke wijk is dan nog apart onderverdeeld in kleinere gebieden, zo heb je in Manhattan bijvoorbeeld Soho. Als je op zoek bent naar betaalbare accommodatie in New York kan je beter kijken in Brooklyn of Queens. Omdat die wijken zeer groot zijn moet je wel even op de kaart checken waar je hotel ligt want je wil natuurlijk een vlotte en snelle verbinding naar Manhattan, waar de meeste bezienswaardigheden zijn. Queens en Brooklyn hebben beide een vlotte metroverbinding met het centrum. Bovendien kan je in deze wijken ’s avonds eten tussen de locals (in plaats van tussen de toeristen in Manhattan) en tegen een betaalbare prijs. Vaak kan je niet alleen met de metro maar ook met de ferry naar Manhattan overzetten.

De wijk Long Island City in Queens is een wijk waar heel veel vernieuwd wordt momenteel. Langsheen de East River is een mooi wandelpad met park aangelegd. Het is er heerlijk rustig en je hebt een prachtig zicht op het bruisende Manhattan. Uit eigen ervaring kunnen we hier twee hotels aanbevelen waar we tevreden van waren.

Gantry Plaza State Park

 

In Queens, Long Island City, kan je bijvoorbeeld logeren in Hilton Home 2 Suites. Dat hotel heeft ruime kamers (veel groter dan in Manhattan) met een kitchenette voorzien van een grote koelkast (een kookplaatje kan je op eenvoudig verzoek bij de receptie bekomen). Het hotel biedt ook een ruim ontbijtbuffet aan en ze kunnen ook glutenvrij brood voorzien bij het ontbijt (als je een week voor je aankomst belt). Het is maar enkele meters stappen naar het bovengronds metro station en twee haltes later sta je aan Central Park. Bijkomend voordeel is dat deze metrolijnen niet zo volgepakt zitten als de metrolijnen die van Noord naar Zuid door Manhattan lopen.

Als een eigen kitchenette niet belangrijk is dan is Hilton Garden Inn Long Island City-Queensboro Bridge zeker een goede optie omdat het nog iets dichter bij Manhattan ligt. Het ligt vlakbij een metro lijn maar door het driedubbele glas hoor je hier niets van. Het ligt bovendien vlakbij twee metrostations. En je bent slechts 1 halte verwijderd van Central Park. Het recente hotel heeft een zeer uitgebreid ontbijt buffet, eitjes worden à la carte voor je klaargemaakt of je kan kiezen voor wafels. Verder heb je een kleine frigo op de kamer, een wasmachine en droogkast beneden in het hotel, een fitness ruimte, een lobby waar je ’s avonds ook take-out kan opeten, enkele computers waar je boardingkaarten of toegangstickets kan printen en een zeer vriendelijke receptie. Het hotel is zo vlot met de metro bereikbaar dat je makkelijk overdag even je aankopen kan gaan wegzetten of je even opfrissen (of die pijnlijke voeten even laten rusten). 

Welk hotel je ook kiest, weet dat je de meeste hotels op Booking gratis, zonder opgave van reden en met een simpele muisklik weer kan afzeggen. Begin dus tijdig met het zoeken naar kamers die je wel interessant lijken. Dubbelcheck of het een tarief is dat toelaat om te annuleren. Boek dan de kamers van je keuze. Ondertussen blijf je verder zoeken en boek je eventueel nog een tweede optie (als Booking je erop wijst dat je twee reservaties voor dezelfde periode hebt kan je dat gerust negeren). Check regelmatig, enkele keren per week, of de prijzen niet gedaald zijn. In dat geval maak je gewoon een nieuwe boeking en daarna annuleer je de eerste. Mochten de prijzen alleen maar stijgen dan hou je gewoon vast aan de boeking die je al gemaakt hebt. Of twijfel je nog in welke wijk je wil slapen? Maak alvast in elke wijk een boeking en dan kan je later, als je meer tijd hebt gehad om je trip voor te bereiden, altijd nog de ongewenste kamers terug afzeggen. Als je tot het laatste moment wacht om te boeken zullen de prijzen vaak veel hoger liggen.

Eten

Een klassieker in SOHO op Broadway is Dean & Deluca. Deze delicatessen zaken is al sinds 1977 gevestigd in Soho. Het is een combinatie van een delicatesse winkel en eetstandjes, ideaal voor een lunchhap. Je kan er een lekkere tas verse soep krijgen, een stukje taart of heerlijke sushi. Ook als je nog een leuk kadootje zoekt voor een foodie zal je zeker niet teleurgesteld zijn.

Gezond en niet te duur eten kan je bij Whole Foods Market. Er zijn 4 vestigingen in Manhattan en nog eentje in Brooklyn. Het is een supermarkt maar je kan er ook terecht voor een zeer ruim aanbod aan bereide gerechten. Je kan zelf je maaltijd opscheppen aan het buffet (ideaal voor kieskeurige kids) koud of warm. De guacamole is heerlijk. Verder heb een ruime keuze aan verse soepen, vers gesneden fruit, meestal ook pizza en sushi. Je kan ervoor kiezen om het ter plaatse op te eten (er is Wifi en een toilet) of meenemen en in een parkje of op je hotelkamer eten.

 Ontdekken

Er valt natuurlijk heel wat te ontdekken in New York. Onmogelijk om alles in één keer te doen, dus je hebt altijd een goede reden om nog een keer terug te gaan. 😀 

We starten met de ‘klassiekers’. Probeer ze dus niet allemaal te doen maar pik er enkele uit die je het leukst vindt. Daarnaast zijn er de minder klassieke, waarbij je de sfeer opsnuift in minder toeristische wijken. Voorzie zeker ook voldoende tijd voor de verplaatsingen, de afstanden zijn aanzienlijk. Doe gemakkelijke schoenen aan want je zal je stappenrecord verpulveren. En laat hier en daar wat ruimte om gezellig op een bankje of in een koffiebar bij het raam te zitten en gewoon naar de mensen te kijken.

Klassiekers

Het vrijheidsbeeld bezoeken, hét symbool, van New York moet zowat het eerste zijn dat iedereen wil doen die voor de eerste keer in New York is. Weet dat je helemaal gratis de ‘Staten Island Ferry’ kan nemen. Deze vaart langsheen het vrijheidsbeeld. 

Route van de gratis Staten Island Ferry

Hij vaart dus niet naar de voet van het vrijheidsbeeld maar je hebt er wel een mooi zicht op. En op de terugvaart heb je een mooi zicht op het zuiden Manhattan en de Brooklyn Bridge. Plan dit indien mogelijk op een heldere dag voor de mooiste foto’s. Een tochtje met de ferry is zowieso altijd leuk in New York (voorzie warme kleding als je in de herfst/winter gaat!) en dit uitstapje is dus helemaal gratis. De ferry vaart zeer regelmatig. De uren kan je via deze link checken. De ferry vertrekt in de Whitehall terminal in Zuid-Manhattan. Hier kan je een kaartje vinden.  Je kan gewoon heen en weer terug varen met de ferry. Of je kan even op Staten Island blijven en een stuk pizza eten in de terminal bij ZZ pizza

Nog in het zuiden van Manhattan en eveneens gratis is een wandeling over de iconische Brooklyn Bridge. Geniet van het uitzicht en van de straatmuzikanten (hou vooraf al wat kleingeld binnen handbereik). 

Voorbereiding

Reisgidsen

Ga je met kids naar New York? Dan is dit boek (in het Nederlands) van de Belg Patrick, die al vele jaren stadsgids is in New York, zeker een aanrader : BENY Family. Wijk per wijk staan de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met een kaartje en ook persoonlijke tips van Patrick. Het boek is ingedeeld in vijf hoofdstukken die respectievelijk 0-3j, 3j-6j, 6j-9j, 9j-12j en 12j-21-jarigen bediend met (leeftijdsgerichte) bezienswaardigheden.

Wanneer ga je best?

Wat is de beste periode om naar New York te reizen? Als je gebonden bent aan de schoolvakanties dan zijn de herfstvakantie en de paasvakantie ideaal. In de zomermaanden, juli en augustus is het vaak zeer warm in New York waardoor het vooral in de metro bijna ondraaglijk heet wordt, het geeft zowat het gevoel alsof ze met een haardroger hete lucht op je gezicht blazen. In de kerstvakantie is wel het heerlijk vanwege de kerstverlichting maar je moet wel voorbereid zijn om sneeuw dan! In de herfstvakantie gaan de meeste kerstactiviteiten van start, de schaatsbanen & de feestverlichting maar is het meestal nog niet zo heel koud. Als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties heb je ruim de keuze wanneer je New York best bezoekt. Alleen de zomermaanden juli-augustus en de koude maanden januari-februari kan je best vermijden.

Miami Beach

Miami Beach

Miami Beach is a completely interesting hybrid because it is, on the one hand, a resort and, on the other hand, a real city. 
Rem Koolhaas

Keuze te over aan hotels in South Beach. Bekijk hier welke we zelf getest hebben.

Onze lievelingsadresjes voor een hapje of een koffie kan je hier vinden.

Op stap in Miami Beach, langs het strand, de shoppingstraat of de art deco gebouwen.

Vlak voor de kust van Miami ligt een eiland, met het vasteland verbonden door verschillende bruggen. Het meest zuidelijke deel van het eiland is het meest bezocht:  Miami South Beach. De ideale combinatie van zon, witte stranden, blauwe golven, lekkere restaurants & heerlijk shoppen.

 Slapen

Logeren in South Beach is niet goedkoop maar je bent overal dicht bij het strand. Vaak kan je op Booking.com interessante aanbiedingen vinden, bijvoorbeeld hotels die pas geopend zijn. De meeste grote hotels zijn van goede kwaliteit. Waar je wel op moet letten bij het boeken is de ‘resort fee’ die je meestal ter plaatse nog moet bijbetalen. Dat is een toeslag die de hotels vragen (die je verplicht moet betalen) voor het gebruik van ligbedden bij het zwembad, handdoeken bij het zwembad, etc….

Als je reist met kinderen is het vaak handig om een hotel te selecteren dat een eigen keuken of kitchenette heeft. In South Beach zijn er vele mogelijkheden. Je hoeft dan niet voor elke maaltijd naar het restaurant en de kinderen kunnen op hun eigen tempo eten. Ook handig als ze nog wat last hebben van jetlag, ze kunnen dan zo weer in hun bed.

In het Tradewinds hotel zijn de kamers ideaal als je met kleine of grote kinderen reist. Je moet een beetje geluk hebben met de ligging van de kamer. Een aantal kamers liggen langs de hoofdbaan en daar is het best druk. Maar de meeste kamers liggen achteraan of langs een wirwar aan binnensteegjes en daar is het heel rustig. Geef dus meteen bij het boeken als opmerking dat je een kamer achteraan wenst. De kamers hebben een leefruimte, keuken en aparte slaapkamer(s). Er is airco en de keuken is ruim en goed uitgerust. Je kan op de kamer eten of buiten aan één van de vele tafeltjes in de exotische tuin. Er is een leuk klein zwembad aan het hotel. Het hotel ligt op enkele stappen van het witte zandstrand en vlakbij is ook een Avis verhuurkantoor mocht je een auto willen huren om dagtripjes te maken of naar de Florida Keys te rijden voor enkele dagen. Langs de autovrije wandeldijk ben je zo in het bruisende centrum van Miami Beach. Het hotel heeft gratis luchthavenvervoer naar en van Miami Airport. De prijs valt ook prima mee. 

Eten

Als je een keukentje aan je hotelkamer hebt kan je zelf je maaltijden klaarmaken. Maar er zijn ook heel wat betaalbare restaurantjes in Miami Beach.

Wholefoods biologische supermarkt

Bij Wholefoods in South Beach kan je zowel vers fruit en groenten inslaan als een ruim aanbod aan bereide maaltijden én heerlijke sushi! Ideaal als je zelf wil gaan koken of alles wil inpakken voor een picnic op het strand. Na de kassa kan je ook servetten en wegwerpbestek vinden.

Bodega Miami Beach

Mexicaans budget restaurant met ontspannen hippe sfeer

Bijzonder jonge en hippe bar waar je goedkoop mexicaans kan eten (of uithalen) is de Bodega. Je kan er Mexicaanse street food eten in een zeer ontspannen sfeer. Bestel binnen bij het kraampje wat je wil eten en je ontvangt een ‘buzzer’ die je meeneemt naar je tafel. Als je maaltijd klaar is gaat de buzzer en kan je het eten gaan halen.  Keuze uit burritos en tacos en natuurlijk heerlijke guacamole met nachos om te starten. 

 Ontdekken

Het eiland is relatief smal dus écht ver moet je meestal niet wandelen, maar als je benen toch moe zijn van het shoppen of slenteren beschikt South Beach over een zeer efficiënt fietsen uitleensysteem. Op bijna elke straathoek kan je Citi-bikes vinden. Met je kredietkaart kan je een fiets huren voor een een half uur, enkele uren of een dag. Zeer handig omdat je de fiets ook overal weer kan achterlaten in hetzelfde systeem. Bekijk vooraf even de tarievenpagina. Als je enkele dagen blijft en van plan bent om regelmatig de fietsen te gebruiken kan een maandpas voordelig zijn (jawel, je leest het goed, een pas voor een hele maand). Het is namelijk goedkoper dan 2 dagpassen of dan 2X4u huren (april 2019). Check hier de meeste recente tarieven. 

Een leuk alternatief voor de fiets is de Segway. Een absolute aanrader voor jong en oud. Het ziet er wat ingewikkeld uit maar na enkele minuten ben je er zeker mee weg. Een uur lang ontdek je hotspots op het bekende Ocean Drive en cruise je langs het strand. (Je moet 34 kg wegen om de Segway te mogen besturen.)

 Voorbereiding

Meer lezen over Miami? In de Lonely planet gids Miami vind je nog een heleboel tips voor eten, slapen en ontdekken. De reisgids is in het engels.

Lees je liever in het Nederlands? Dan kan deze Nederlandstalige recente reisgids van de ANWB je zeker bekoren.

Goedkoop vliegtuigticket vinden

 

Eindelijk besloten waar de volgende droomtrip of citytrip heen gaat? Dan wil je natuurlijk op zoek naar een goedkoop vliegtuigticket. Er bestaat niet één strategie of één website waar je altijd de goedkoopste tickets kan vinden. De beste strategie zal ook afhangen van je persoonlijke voorkeuren.

Vooraf geef ik ook zeker even mee dat ik altijd mijn vliegtuigticket boek of de website van de luchtvaartmaatschappij zelf of bij een reisbureau. Als je tickets boek via een andere website krijg je in geval van problemen, vragen of wijzigingen vaak geen gehoor en kan je ook niet rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij terecht. De websites die volgen dienen dus enkel om de goedkoopste vlucht op te zoeken, niet om daar te boeken.

Een veelgestelde vraag is: wanneer boek je je ticket?

Echte last-minutes zijn nog nauwelijks te vinden. Enkel bij TUI-fly kan je nog een spotgoedkoop ticket scoren als je bereid bent om te wachten tot enkele dagen of zelfs één dag voor vertrek. Hou wel in de gaten hoeveel tickets er nog beschikbaar zijn (of neem contact op met TUI om na te vragen of er nog veel plaats is op de vlucht) zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij klassieke luchtvaartmaatschappijen zoals Brussels Airlines zijn de vluchten vlak voor vertrek meestal heel erg duur.  Zorg dat je je ticket zeker 6 à 8 weken voor vertrek boekt, anders wordt het enkel duurder (lees ook verder voor sites die voorspellen of de prijs nog gaat stijgen of dalen).

Start je zoektocht een drietal maanden  voor vertrek met wat voorbereidend werk.

Een goed vertrekpunt om je zoektocht te starten is skyscanner.net  Op de website kan je alvast te weten komen welke de ‘dure’ dagen zijn om te vliegen en welke goedkoper zijn. Geef je vertrekpunt in, vink eventueel ook ‘nabijgelegen luchthavens’ aan als je bereid bent om bijvoorbeeld vanaf Amsterdam (Schiphol) te vertrekken. Doe hetzelfde voor je bestemming. Als datum kies je voor ‘hele maand’. Nu zie je meteen welke dagen gunstig zijn om te vertrekken en welke niet.

Noteer eventueel al wat gunstige dagen die in aanmerking komen. Je kan meteen ook een ‘prijsalarm’ instellen voor die dagen. Je ontvangt dan een email als de prijs voor de vlucht stijgt of daalt.

Stel een prijsalarm in zodat je steeds op de hoogte blijft

Een andere overzichtelijke website voor eenvoudige trips van punt A naar punt B is Tix.nl  Geef een aantal mogelijke vertrekdata in en noteer welke maatschappijen naar je bestemming vliegen. Je kan ervoor kiezen om de optie +/- 3 dagen aan te vinken, dan krijg je meteen een handige tabel waarop je het prijsverschil kan zien tussen de verschillende vertrek en retourdata.

Ook nuttig is de pagina van Google zelf om vluchten te zoeken. Je kan tot 5 mogelijke vertrekluchthavens ingeven (en/of aankomstluchthavens) zodat je zeer ruim kan zoeken. Wel goed uitkijken want de goedkoopste optie die getoond wordt is vaak eentje waarbij je dagenlang onderweg bent, met veel tussenstops en lange overstaptijden. Via de filters kan je wel ingeven hoe lang je maximum onderweg wil zijn.

Handige apps voor op je telefoon

Tot slot nog twee handige apps (beschikbaar in de playstore of appstore) voor op de GSM. Hipmunk is een app met een leuke interface die zoekt naar de goedkoopste vlucht. Ook hierop kan je een ‘prijsalert’ instellen zodat je steeds op de hoogte blijft als de prijzen dalen of stijgen. Ook de app Hopper (enkel beschikbaar als app op je telefoon) is handig. Je kan bepaalde vluchten die je ideaal lijken op je ‘whatchlist’ zetten en je ontvangt dan dagelijks berichten over de prijs én een advies om te kopen of te wachten.

Schijf je in voor nieuwsbrieven

Nu je al wat meer zicht hebt op de mogelijkheden om op je bestemming te geraken is het ook aan te raden om je in te schrijven op de nieuwsbrieven van een aantal luchtvaartmaatschappijen die naar je bestemming vliegen. Zo ben je tijdig op de hoogte van promo-acties naar je bestemming. Snel zijn is steeds de boodschap bij zo’n actie. De goedkoopste tickets zijn slechts beperkt beschikbaar dus probeer meteen ’s ochtends op de dag dat de promotie start om er eentje vast te krijgen!

Kan je niet direct beslissen? Neem een optie!

Als je na al je research goed zicht hebt op de prijzen en je botst dan op een goedkoop ticket, aarzel dan niet.? Enkele minuten later is het vaak al te laat. Kijk wel goed na hoe lang de reis duurt (let op voor tussenstops, je wil geen 2 dagen onderweg zijn als het eigenlijk maar 7 uur vliegen is). Twijfel je toch nog dan heb je vaak de mogelijkheid om een ‘optie’ te nemen. Voor 5 of 10 euro per ticket koop je nog 24 uur bedenktijd. Handig als je nog met een reispartner moet aftoetsen of bijvoorbeeld de beschikbaarheid van hotels nog even wil checken (het zal maar net marathon zijn of een groot congres en alle betaalbare accomodaties zijn volgeboekt).

Veel succes! Volgende keer: hoe kies ik de beste stoel in het vliegtuig.